Ruilen en Retourneren

Wil je een artikel graag ruilen?
Bijvoorbeeld voor een andere maat of andere kleur? Bestel deze dan opnieuw via onze webshop en stuur het artikel dat niet naar wens is naar ons retour.  

Hoe stuur ik mijn pakket retour?

1.     Verstuur het artikel onbeschadigd en in de originele verpakking (indien mogelijk) met aangehecht prijskaartje retour.

2.     Vul het retourformulier in en voeg het toe bij het pakket.

3.     Plak het ontvangen adreslabel op de buitenkant van de doos. Indien de originele verpakking wordt gebruikt, mag het adreslabel over de oude sticker geplakt worden.

4.     a) Breng het pakket bij een PostNL locatie bij je in de buurt. De dichtstbijzijnde PostNL locatie vind je via postnl/locatiewijzer. De retourkosten betaal je op het afgiftepunt. Deze kosten zijn voor eigen rekening. De retourkosten bedragen €6,95.

       b) Geef het pakket af in onze winkel in Weert.


Wat zijn de procedures bij een retour?

Wij verzoeken jou om, voor zover mogelijk, de artikelen in de originele verpakking en 
voorzien van het aangehecht prijskaartje aan ons retour te sturen. Gebruik hiervoor bij voorkeur de doos waarin je de producten hebt ontvangen en maak gebruik van het retourformulier. Wij vragen je om op het retourformulier in te vullen welke artikelen je retour stuurt en de retourreden door middel van de retourcode. Stop het retour formulier in de doos en plak de adressticker op de buitenkant van de doos over de oorspronkelijke adressticker. Het retourformulier en retoursticker vind je in het pakket waarin jouw bestelling is geleverd. 

De retourzending kun je afgeven bij ons in de winkel of anders bij een Post NL punt bij jou in de omgeving indien je in Nederland woont.

Jouw retour mag naar onderstaande adres gestuurd worden:

Paul Jacobs Fashion
t.a.v. retour afdeling
Langstraat 31-33
6001CT Weert

Het te retourneren bedrag wordt binnen 14 dagen (nadat de aanmelding van de retour bij ons is binnen gekomen) op jouw rekening gestort. 

Welke kosten worden er gerekend voor het retour zenden?

PostNL:  €6.95 (voor Nederland)

We hanteren hier de tarieven van PostNL. Deze kosten betaal je zelf zodra je het pakket bij PostNL brengt. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een andere vervoerder. 
Let op: de retourkosten zijn voor eigen rekening.

Breng je het artikel terug in onze winkel?
Dan hoef je geen retourkosten te betalen. 

Wat moet ik doen als er een verkeerd artikel of beschadigd artikel geleverd is?
Wanneer je een verkeerd of beschadigd artikel ontvangt mag je deze aan ons retourneren. Op het retourformulier dien je dan aan te geven dat het gaat om een verkeerde levering of een beschadigd artikel. Wij beoordelen de klacht en storten de eventueel gemaakte retourkosten terug.  

Heb je een klacht?
Ben je niet tevreden over een product of dienst? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via de e-mail info@pauljacobsfashion.nl. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 10:00 uur en 18:00 uur. Wij geven je uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de klacht een inhoudelijke reactie.

Ben je niet tevreden met de afhandeling van jouw klacht? 
Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kunt je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Kan ik mijn bestelling herroepen? 
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het artikel fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen dat je de overeenkomst wilt herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping, maar hiertoe ben je niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Wat zijn de gevolgen van het herroepen van de bestelling? 
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief de verzendkosten, indien alle artikelen uit jouw bestelling retour komen (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering). De betalingen zullen binnen 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing om de overeenkomst te herroepen, terug worden gestort. Wij betalen jou terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. 

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de artikelen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. 

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg zijn van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
Klantenservice